Älä hautaa elotonta lemmikkihamsteria liian aikaisin – saattaa olla vain talviunilla!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useiden muiden eläinten tavoin hamsterit voivat vaipua talviunille lämpötilan laskettua. Tämän sai huomata brittiläinen äiti Lisa Goodman, joka päätti varoittaa asiasta muita lemmikinomistajia.

Goodmanin tyttären lemmikkihamsteri Fudge vaikutti kuolleen yllättäen. Perheen surressa lemmikin kohtaloa kävi kuitenkin ilmi, ettei näin ollut. Eläin oli ainoastaan vaipunut talvihorrokseen ja herännyt päästyään lämpimämpään paikkaan.

– Lemmikkihamsterit voivat vaipua talviunille, jos niille tulee liian kylmä. Se voi kestää muutaman päivän tai jopa viikon. Älkää olettako hamsterinne kuolleen. Eläimet osoittavat elon merkkejä horroksessa, mikäli silität tai liikutat niitä, Goodman kirjoitti Faebookissa.

Nainen neuvoo pitämään talviunille vetäytyneen hamsterin lämpimässä ja tarjoamaan sille runsaasti vettä sekä ruokaa. Talviunilla olevan hamsterin voi erottaa kuolleesta eläimestä esimerkiksi sen veltosta vartalosta. Kuolleen lemmikin vartalo on sen sijaan jäykistynyt.

 

As the days draw colder I just wanted to give out a piece of little known information.Pet hamsters can go into…

Publié par Lisa Goodman sur mercredi 15 novembre 2017