Fazerilta hyönteisleipä kauppoihin – leivässä 70 kuivattua kotisirkkaa

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Fazer on tuomassa Fazer Sirkkaleipä -hyönteisleivän ruokakauppoihin. Ensimmäiset käsin leivotut Sirkkaleivät tulevat myyntiin pääkaupunkiseudun yhteentoista Fazer myymäläleipomoon jo huomenna perjantaina. Hyönteisten myynti elintarvikkeiksi vapautui Suomessa 1. marraskuuta.

Fazer on kesästä saakka valmistellut hyönteisleipää ruokakaupoissa sijaitsevien myymäläleipomoidensa valikoimiin. Tällä hetkellä sirkkajauhoa ei vielä ole riittävästi saatavilla valtakunnalliseen myyntiin, joten uutuus tuodaan markkinoille asteittain.

– Halusimme olla ensimmäisten joukossa tekemässä ruokavallankumousta. Haemme leipäkategoriassa kasvua myös jatkossa käsin leivottavista artesaanileivistä. Fazer myymäleipomoissa voimme leipoa ja testata ketterästi erilaisia uutuuksia. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström hehkuttaa.

Sirkkaleivässä käytetyt kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi, minkä jälkeen ne on lisätty jauhojen sekaan. Yhdessä Sirkkaleivässä on 70 sirkkaa. Sirkat ovat kevyitä, ja leivän painosta ne vastaavat kolmea prosenttia.