Luota vaistoon ja kokemukseen – tästä tunnistat kestävän parisuhteen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä pettyy rakkauteen kerta toisensa jälkeen. He syyttävät epäonnisista suhdekokemuksistaan huonoja kumppaneita tai epäonnisia tilanteita. Nyt on listattu viisi asiaa, joista tietää parisuhteen kestävän – kerrankin.

Mikäli tuntee olonsa epävarmaksi, eikä tiedä tai näe suhteen tulevaisuutta, kannattaa suosiolla jättää parisuhde taakse. Varmassa suhteessa yhdessäolo tuntuu ilmiselvältä, eikä muita vaihtoehtoja nouse ajatuksiin. Tunteet kertovat yleensä suhteen laadusta paljon. Mikäli ei ole ylitunteellinen, epävarma, huomionkipeä tai käyttäydy typerästi, on suhde todennäköisesti tasaisella pohjalla. Kestävässä suhteessa on enemmän myönteistä kuin negatiivista ilmapiiriä.

Rakkaussuhteen on pohjauduttava luottamukseen. Mikäli kumppani tekee jatkuvasti ohareita tai käyttäytyy muuten epäkunnioittavasti ja epäluotettavasti, kannattaa suhteen laatua arvioida uudelleen. Aidossa ja rakastavassa parisuhteessa kumppani on se, johon voi luottaa sataprosenttisesti missä ja milloin vain. Kannattaa myös luottaa omaan intuitioon. Vaikka haluaisi uskoa toisesta ihmisestä hyvää, kannattaa aina luottaa pohjimmaiseen vaistoon.

Useilla ihmisillä on kokemusta monista parisuhteista ennen sen oikean kumppanin löytymistä. Aidossa rakkaussuhteessa on hyvä ja luonnollinen olo. Loppuelämän kumppani tuo turvallisuuden tunnetta ja hänet on helppo esitellä myös ystäville ja sukulaisille. Vaikka sananlaskussa sanotaan: ”Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo”, pätee fraasi harvoin parisuhteessa. Huonosti alkanut suhde muuttuu hyvin harvoin paremmaksi pitkässä juoksussa ja ongelmat yleensä seuraavat mukana.

Lähde: YourTango