Jättimäinen asteroidi hipoo maapalloa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikkuplaneetaksi luokiteltava asteroidi tulee ohittamaan Maan joululuussa lähietäisyydeltä. Tässä tapauksessa lähietäisyys tosin tarkoittaa 3,2 miljoonaa kilometriä. 3200 Phaethon -niminen asteroidi on läpimitaltaan yli viiden kilometrin kokoinen.

Taivaankappaleen suuren koon puolesta seuraukset olisivat katastrofaaliset, mikäli se osuisi Maahan. Metro-lehden mukaan Asteroidi on lähimmillään planeettaamme 17. joulukuuta.

Muinaisten kreikkalaisten auringon jumalan, Helioksen pojan mukaan nimetyn asteroidin uskotaan olleen aikaisemmin vielä isompi. Se on kuitenkin murentunut pienemmiksi kappaleiksi ohitettuaan auringon useita kertoja lähietäisyydeltä.

Asteroidin uskotaan olevan myös Geminidien meteoriparven lähde. Yötaivaan sadoilla kirkkailla pienillä kappaleilla täyttävää meteoriparvea päästään ihastelemaan 13. Ja 14. joulukuuta.