Kauppakeskukseen tehtiin ohituskaista – syynä liian hitaat asiakkaat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

On olemassa verkkaiseen tahtiin käveleviä ihmisiä ja niitä, jotka kiitävät eteenpäin niin ripeällä temmolla että hitaimpia hirvittää. Joskus näiden ihmisryhien kohtaamiset voivat johtaa jopa suoranaisiin raivonpurkauksiin – etenkin valmiiski stressaavissa shoppailutilanteissa.

Nyt Iso-Britannian Essexissä sijaitseva ostoskeskus on päättänyt ratkaista ongelman. Lakeside Centre -kauppakeskukseen on avattu ikioma ohituskaista niille, jotka haluavat suoriutua ostosten tekemisestä nopeasti törmäilemättä hitaisiin ikkunashoppailijoihin.

220-metrinen nopeuskaista on avattu ostoskeskukseen sopivasti ennen Black Fridayta. BBC:n mukaan sen toivotaan vähentävän shoppailijoiden hitailijoihin kohdistuvaa raivoa.

Mastercadin kahdelle tuhannelle hengelle tekemän kyselyn mukaan hidas kävely ärsyttää 84% kuluttajista. Yhtiö arvioi liikkeiden asiakkaiden kävelynopeuden vähentyvän joulun alla jopa 21% ruuhkan vuoksi.