Kuvasta nettihitti – kalakauppias ajoi röyhkeän hylkeen kaupasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Irlannin Wicklowissa todistettiin taannoin koomista tilannetta, jonka aiheutti paikallinen hyljekuuluisuus. Nälkäinen eläin oli livahtanut sisään väärän kalakauppiaan liikkeeseen.

Dublinilainen radiojuontaja Derek Byrne kuvasi tilanteen, jossa kalakauppias hääti Sammy-nimistä hyljettä pois kaupastaan ja takaisin mereen. Hyvin syöneen näköinen hylje ei ole juurikaan arastellut ihmisiä paikallisten alettua ruokkimaan sitä silleillä ja markilleilla.

Vaikka Sammy käyttäytyy kalanhimoissaan välillä turhankin röyhkeästi, on se rakastettu kuuluisuus Wicklowin kylässä. 13-vuotias hylje on BBC:n mukaan nykyään tuttu ja rakastettu näky satamakylässä.

– Sammy on erittäin suosittu Wicklowissa. Tänne tulee bussilasteittain lapsia alueen kouluista ruokkimaan sitä, ja paikalliset yrittävät adoptoida hyljettä maskotiksi, paikallisen Fishman-kalaravintolan omistaja Alan Hegarty paljastaa.