Poliisi varoittaa Yhdysvalloissa: ”Älä nouse autosta pimeällä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Autovarkaat keksivät mitä ovelampia keinoja ajoneuvoja anastaakseen. Yhdysvalloissa yritetään saada ihmisiä nousemaan autoista ulos myös muissa tarkoituksissa, kuten ryöstön tai jopa ihmiskaupan takia. Poliisi on varoittanut amerikkalaisia nousemasta autostaan.

Pohjois-Carolinassa kotiinsa ajanut 33-vuotias nainen yllättyi nähdessään pienen lapsen keskellä tietä istumassa aamuyöllä. Hän hiljensi lapsen kohdalla, mutta ei noussut autosta ulos. Pian hänen ajoneuvolleen saapui mustiin pukeutuneita henkilöitä, jotka yrittivät päästä sisälle lukittuun ajoneuvoon. Nainen ajoi pois ja ilmoitti asiasta poliisille.

Selvisi, että tiellä istunut lapsi oli nukke, jota oli ainoastaan käytetty pelotteluna ohikulkeville ihmisille. Tällä kertaa asialla olivat pilailumielellä olleet teinipojat, mutta poliisit ovat varoittaneet ihmisiä samankaltaisista tapahtumista.

Autovarkaat tai ihmiskauppiaat saattavat käyttää mitä erikoisimpia houkuttimia. Ihmisten ei kannata nousta ajoneuvostaan pimeällä turhanpäiten, vaan soittaa havainnoistaan suoraan poliiseille, WNCT-uutiskanava raportoi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.