Tutkimus todisti: Tämä alentaa verenpainetta paremmin kuin lääkkeet

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset kärsivät korkeasta verenpaineesta. Korkea verenpaine lisää riskiä sairastua moniin erilaisiin sairauksiin, joita ovat muun muassa diabetes ja metabolinen oireyhtymä, minkä lisäksi henkilön näkö voi heikentyä ja sydänkohtauksen ja aivoinfarktin riski kasvaa huomattavasti.

Useiden sairauksien pelossa moni turvautuu lääkkeisiin yrittäessään saada verenpainettaan laskemaan. Nyt uuden tutkimuksen myötä on kuitenkin huomattu, että paljon kasviksia ja hedelmiä sisältävä ruokavalio laskee verenpainetta tehokkaammin kuin yksikään lääke.

Daily Mail -sivusto kertoo Harvardin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että vähäsuolainen ruokavalio, jossa on paljon kasviksia ja hedelmiä, alentaa korkeaa verenpainetta tehokkaammin kuin lääkkeet. Suolaa rajoittamalla ja runsaasti kasviksia ja hedelmiä syömällä verenpaine alkaa laskemaan huomattavasti jo ensimmäisen neljän viikon aikana.

Ruokavaliomuutoksesta on siis paljon hyötyä eikä suolan vähentäminen ja kasvisten sekä hedelmien lisääminen ruokavalioon tuo mukanaan negatiivisia sivuvaikutuksia. Verenpainelääkkeissä negatiivisia sivuvaikutuksia on usein paljon, ja ne aiheuttavat esimerkiksi väsymystä, huimausta ja päänsärkyä.

Luonnon antimien on jo pitkään tiedetty vaikuttavan verenpaineeseen, mutta harva uskaltaa kuitenkaan täysin nojata niihin kärsiessään korkeasta verenpaineesta. Uuden tutkimuksen myötä niin kannattaisi kuitenkin tehdä, koska ruokavaliomuutos voisi tuoda positiivisia tuloksia paljon nopeammin.