Uudenlainen ravintolakonsepti – eSporttibaari janoisille lanittajille

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tietokonepelaamisesta on jalostettu kilpaurheilua, jossa pelaajat taistelevat ammattilaistason turnauksissa. Esports-lajeja voi nykyään opiskella ja niiden ympärillä oleva maailma on kaupallistunut ja kasvanut miljardibisnekseksi. Meltdown-niminen ravintolaketju on ottanut osansa eSports-siivusta.

Meltdown on ravintola, jossa voi osallistua tai katsoa eSports-turnauksia. Ravintolakonseptin ideana on yhdistää pelaaminen ja alkoholin nauttiminen samalla idealla kuin tavallisissa urheilubaareissa. Ihmiset voivat kokoontua anniskeluravintoloihin nauttimaan virvokkeita samalla, kun voivat seurata meneillään olevia peliotteluita.

Meltdown-ravintoloita on jo yhdeksässä eri maassa, joista ensimmäinen perustettiin Pariisiin viisi vuotta sitten. Baareissa järjestetään myös omia ravintolan sisäisiä turnauksia. Elektroninen urheilu on tulevaisuuden ja tämän päivän ala. Yhtiö hakee parhaillaan uusia yrittäjiä riveihinsä ympäri maailmaa.