Huawein uusi lippulaiva Mate 10 Pro tänään kaupoissa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara oli taannoin paikalla Saksan Münchenissä, jossa teknologiayhtiö Huawei julkaisi uuden Huawei Mate 10 -lippulaivapuhelimensa. Laitteen tehomalli Mate 10 Pro tulee Suomessa myyntiin tänään. Laite maksaa 128 GB tallennusmuistilla ja 6 GB RAM-muistilla Suomessa 799 euroa.

Katso tästä raportti esittelytilaisuudesta:Uutuuspuhelin on varustettu paitsi Android 8.0 -käyttöjärjestelmällä ja SuperCharge-pikalatauksella myös kaksoiskameralla, jonka kuvissa nähtävät kohteet laite tunnistaa automaattisesti tekoälyn avulla. Lisäksi tekoäly suodattaa puheluissa taustahälyä ja lisää puhujan äänenvoimakkuutta.

Huawei Mate 10, Kuva: Stara

Laitteessa on lisäksi Microsoftin kanssa toteutettu reaaliaikainen kääntäjä, jolla ihmiset voivat puhua keskenään kahta eri kieltä ja ymmärtää silti toisiaan. Puhelin kääntää myös kameran avulla esimerkiksi ulkomaiset ruokalistat suomeksi tai muille kielille. Kokouksissa tai esityksissä erityisen hyödyllinen on HDMI-näytön jakaminen isolle ruudulle tai videotykille.

Huawei Mate 10 Pro ei mahdollista erillisen muistikortin käyttämistä ja laitteessa ei ole lainkaan 3,5 mm kuulokeliitäntää. Uusien iPhone-puhelinten tapaan laitteeseen tarvitaan erillinen adapteri, jos siinä halutaan käyttää omia kuulokkeita. Kaksi SIM-korttia laitteeseen kuitenkin saa käyttöön, mikä on nykyisin usein tarpeellinen ominaisuus esimerkiksi matkoilla.