StaraTV Münchenissä: Huawei Mate 10 -älypuhelin julkistettiin näyttävästi

Digi Lux StaraTV Viihde Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman matkapuhelinvalmistajien kärkikaartiin lukeutuva Huawei julkaisi äskettäin Saksan Munchenissä uuden Huawei Mate 10 -älypuhelimensa. Yhtiön uusi lippulaivapuhelin sisältää muun muassa Leican kaksoiskameran, tekoälyteknologiaa, valokuvien sisällön automaattisen tunnistajan, puheella toimivan kielenkääntäjän.

Pikaladattavan peräti 4000 mAh kokoisen akun ja 18:9 OLED-näytön lisäksi veden- ja pölynkestävässä Huawei Mate 10 Pro -laitteessa on ensimmäisenä maailmassa 4G kaksois-SIM -tuki ja kaksois-VoLTE-yhteys. Stara tutustui puhelimeen lanseeraustilaisuudessa ja tapasi samalla Huawei Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Mika Engblomin, joka kertoo videolla laitteesta lisää. Laitteen kaksoiskamerassa on 12 megapikselin RGB ja 20 megapikselin mustavalkoiset sensorit, optinen kuvanvakain (OIS) ja ennätyksellinen f/1,6-aukko.

Huawei Mate 10, Kuva: Stara

Suomeen malleista saapuvat myyntiin Huawei Mate 10 Pro ja Huawei Mate 10 Lite, joiden ennakkotilausten toimitukset alkavat 27. marraskuuta. 799 euron Pro-mallin ennakkotilaajat saavat kaupan päälle 149 euron arvoisen USB-C -porttiin liitettävän Huawei EnVizion 360 -kameran, joka ottaa 5K-tasoisia valokuvia ja 2K-tasoisia videoita. Lite-mallin hinta on 399 euroa, ja siinä on kaksi kameraa takana ja kaksi kameraa edessä.