Räppäri Lil Peepin kuolinsyy selvisi – sama kuin Princellä ja Michael Jacksonilla!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hiphop- ja emo-musiikkia yhdistellyt amerikkalainen artisti Lil Peep kuoli huumeiden yliannostukseen 21-vuotiaana. Hänelle lupailtiin menestyksekästä uraa, mutta siirtyi salakavalan huumausaineen takia toispuoleisen orkesterin riveihin. Hän oli ilmeisesti käyttänyt fentanyliinilla päällystettyjä lääkkeitä.

Tucsonin poliisiviranomaiset ovat kertoneet TMZ-lehdelle, että heille on tullut runsaasti vinkkejä Lil Peepin kuolemaan johtaneista syistä.

Monet ovat ottaneet yhteyttä poliiseihin kertoakseen, että räppäri olisi saanut aiemmin käsiinsä fentanyliinilla päällystettyjä pillereitä. Sata kertaa morfiinia voimakkaampi fentanyliini on raivannut tiensä huumekauppiaiden valikoimiin. Reseptillä määrättävä kipulääke aiheuttaa vahvaa riippuvuutta ja sen yliannostuksen riski on suuri.

Fentanyliinia löydettiin taannoin myös Princen ja Michael Jacksonin elimistöistä. Vahvasti koukuttavaa opioidiagonistia käytetään sairaalaolosuhteissa voimakkaan kivun hoidossa ja anestesiassa. Liiallisesti käytettynä aine lamauttaa hengityksen ja keskushermoston, hidastaa sydämen sykettä, suoliston toimintaa ja alentaa verenpainetta. Jo pienikin määrä voi aiheuttaa kuoleman.

Räppäri toimitettiin tajuttomana keikkabussista sairaalaan vain vähän aikaa sen jälkeen, kun hän oli kertonut Instagram-videolla käyttäneensä reseptilääkkeitä ja muita päihdyttäviä aineita. Lil Peep, oikealta nimeltää Gustav Åhr, nousi julkisuuteen vuonna 2015 Soundcloudissa julkaistujen kappaleiden ja Youtubessa julkaistujen musiikivideoiden myötä. Räppäri julkaisi elokuussa debyyttialbuminsa Cove Over When You’re Sober (Part One). Tähden tiedetään kärsineen jo pitkän aikaa masennuksesta ja päihdeongelmista.