Google korjasi hampurilaisemojin – tarjoili samalla Android-hampurilaisia

Digi · Terhi Piiroinen

Kerroimme hiljattain, että Applen ja Googlen hampurilaista kuvaavat emojit ovat erilaisia. Applen hampurilais-emojissa on sämpylän välissä salaatti, pihvi, juusto ja tomaatti. Googlen hampurilaisessa on sen sijaan juusto, pihvi, tomaatti ja salaatti. Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai lupasi, että tutkii ja hoitaa hampurilaisasian kuntoon.

Nyt Google on korjannut Android-laitteiden ruokaemojit uudenlaisiksi ja standardien mukaisiksi. Hampurilaisen kuva on jatkossa oikeanlainen, kuten myös oluttuoppia kuvaava emoji. Aiemmin Androidin olutemojin tuoppi oli vajaa, mutta 8.1 -päivityksessä se on täysi. Lisäksi juustopalaa muokattiin realistisempaan suuntaan uudessa päivityksessä.

Google tarjoili vanhan mallisia hampurilaisia ruokalassa työntekijöilleen, ja herkkuja kutsuttiin Android-hampurilaisiksi. Testi osoitti, että vanhassa emojissa nähty hampurilainen oli hankalasti syötävä yleiseen purilaiseen verrattuna. Emojipedia huomasi Googlen tekemän päivityksen.

Ihmisten mielestä ei ole yhdentekevää, missä järjestyksessä hampurilaisen täytteet on koottu. Perinteisesti hampurilainen kootaan tietyssä järjestyksessä, jotta kastikkeet eivät imeydy sämpylöihin ja paketti on helposti syötävässä muodossa. Asia oli tärkeä myös Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichain mukaan, ja hän lunasti lupauksensa emojin korjaamisesta.