Jalkapalloilijan video hämmästyttää – näyttää astuvan näkymättömän korokkeen päältä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa levinnyt optinen harha on saanut ihmiset raapimaan päitään ihmetyksissään. Siinä mies näyttää astuvan näkymättömän esteen päältä. Twitterissä jaetulla vidella Andersonin yliopiston jalkapallojoukkueen pelaaja kävelee kentällä.

Hän näyttää astuvan jalallaan nurmella sijaitsevan näkymättömän korokkeen päältä. Samanlainen temppu nähdään myös vuonna 2014 Youtubessa jaetulla videolla. Muun muassa Buzzfeedissä noteerattu temppu sai monet ihmettelemään, onko temppu toteutettu tosiasiassa erikoistehoisteiden avulla.

Reddit-sivustolla on kuitenkin spekuloitu, että askeltemppu on puhtaasti taitavan tasapainottelun ja voimankäytön tulosta. Siinä henkilö hyppää yhdellä jalalla, pitäen samalla toista jalkaansa paikoillaan kohdassa jossa koroke sijaitsisi. Monet Twitter-käyttäjät huomasivat kuitenkin tempun toteuttamisen olevan huomattavasti vaikeampaa, kuin miltä se saattaa kuulostaa.