Virtual Traveller tarjoaa 360-matkailua: ”Olemme matkailuvideoiden YouTube”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä on parhaillaan käynnissä Slush-tapahtuma, jossa esitellään erityisesti startup-yrityksiä sekä niiden tuotteita suurelle joukolle kävijöitä ja sijoittajia. Vuosi sitten Stara kävi tutustumassa julkkistähti Jaajo Linnonmaan Virtual Traveller -yritykseen, joka on sittemmin kehittynyt huimasti.

– Sain idean Virtual Travelleriin 2015 Slushissa, kun kokeilin ensikerran VR-laseja. Tuli ajatus, että tälläisellä vehkeellä pystyisimme tarjoamaan matkailukokemuksia esimerkiksi liikuntarajoitteisille tai muuten vaan matkailusta ja maailmasta kiinnostuneille, Jaajo Linnonmaa kertoo Staralle.

Vuosi sitten Virtual Traveller julkaisi Slushissa demon, jonka jälkeen siitä ryhdyttiin tekemään varsinaista tuotetta. Tänään Virtual Traveller julkaisi Slushissa valmiin palvelun, joka toimii sovelluksen sijaan verkossa. Jatkossa kuka tahansa voi ladata palveluun omia 360-lomavideoita, joiden avulla muut voivat matkailla ympäri maailmaa VR-lasien välityksellä.

– Tällä hetkellä meidän fokuksemme on puhtaasti kehittää palvelua, kerätä käyttäjiä ja laadukasta materiaalia. Me olemme media siinä missä YouTubekin, mutta meillä ollaan 360-maailmassa. Haluamme olla askeleen edellä, joten siksi olemme kehittäneet myös pelkästään katseella toimivan demoversion Virtual Travellerista, Jaajo jatkaa.

Virtual Traveller, Roni Bäck ja Mike Bäck

Äskettäin palvelussa ryhtyivät julkaisemaan omia 360-vidoitaan myös tubetähti Roni Bäck ja hänen veljensä Mike. Heidän reissuvideonsa ovat saaneet suuren suosion. Videoiden lataajille mukana on kiinnostava houkutus, sillä Virtual Travelleriin videoita julkaisevat saavat palkkioksi Finnairin lentopisteitä. Mitä enemmän videoita katsotaan sitä enemmän julkaisija saa lentopisteitä ja voi matkustaa lisää.

– Olemme matkailuvideoiden YouTube, jossa katselukerrat voi muuttaa lentopisteiksi. Brändit voivat avata palvelussa esimerkiksi oman kanavansa, jossa he voivat vaikuttaa travellereihin, sisältöön ja sanomaan. Kuka tahansa voi olla sisällöntuottaja, joten videoiden määrä kasvaa toivottavasti nopeasti ja pian koko maailma on nähtävillä, Linnonmaa kertoo.