YouTube kopioi Snapchatia – lanseeraa uuden ominaisuuden

Digi · Tim Isokivi

Snapchatin suosion myötä myös Instagramiin ja Facebookiin ilmestyi Tarinat-ominaisuus. Sen myötä käyttäjät ovat voineet jakaa lyhyitä videoita, jotka katoavat 24 tunnin aikana.

Nyt myös Youtube on lanseeraamassa oman Snapchat-tyylisen Reels-ominaisuuden. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa 30 sekunnin lyhyitä videoita ja lisätä niihin erilaisia filttereitä, tekstiä ja musiikkia.

Reels-ominaisuus ei kuitenkaan ole täysin samanlainen kuin Snapchatin ja Instagramin tarinat. Videot eivät nimittäin katoa 24 tunnin aikana, vaan jäävät palveluun ellei käyttäjä halua itse poistaa niitä.

Mashable-sivuston mukaan Reelsin tarkoituksena on rohkaista käyttäjiä jakamaan arkisempaa ja rennompaa sisältöä silloin, kun heillä ei ole aikaa ladata palveluun kokonaisia videoita. Ominaisuuden beta-kokeilu aloitetaan lähiakoina.