Hiphop-moguli tuomittiin 50 Centin ystävän murhauttamisesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Entinen hiphop-promoottori James ”Jimmy Henchman” Rosemond on tuomittu palkkamurhan tilaamisesta. Rosemond värhäsi vuonna 2009 kaksi miestä tappamaan hiphop-ryhmä G-Unitiin yhdistetyn Lodi Mackin.

Rosemond oli miehet tappamaan Fletcherin, joka oli pahoinpidellyt aikaisemmin hänen poikansa. New York Post -lehden mukaan entinen promoottori väitti itse, ettei hänen tarkoituksenaan ollut koskaan tappaa Fletcheriä.

Kyseessä oli jo kolmas kerta, kun tapausta käsiteltiin oikeudessa. Ensimmäisellä kerralla valamiehistö ei päässyt päätöksestä yksimielisyyteen. Toisella kerralla Rosemondille langetettiin tuomio, mutta tapaus otettiin uudelleen käsittelyyn valituksen ansiosta.

James Rosemond istuu jo valmiiksi kahta kuolemantuomiota erillisistä huume- ja aserikoksista. Promoottorin uransa hän edusti muun muassa Sean Kingstonia, The Gamea, Mike Tysonia ja Akonia. Vuonna 2009 tapettu Lodi Mack lukeutui räppäri 50 Centin lähipiiriin.