Huolestuttava paljastus aurinkorasvoista – huijaavat kuluttajia törkeästi!

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Banana Boat -merkkiset aurinkorasvat ovat ulkomailla todella suosittuja. Moni suomalainenkin ostaa kyseisen merkin rasvoja lomamatkoillaan, koska niissä on miellyttävän makea tuoksu. Nyt yritystä vastaan on käynnistetty tutkinta, koska moni käyttäjä on palanut rasvaamisesta huolimatta.

Banana Boat -yritystä vastaan nostetaan mahdollisesti ryhmäkanne. Tutkinta on vielä kesken, mutta useamman käyttäjän huonojen kokemusten vuoksi australialainen lakifirma alkoi testaamaan Banana Boat -merkkisiä tuotteita. 50+ -suojakertoimella olevat aurinkorasvasuihkeet lähetettiin laboratorioon, jonka tulokset olivat huolestuttavaa luettavaa.

Eurofins Dermatest -laboratorio testasi seitsemän erilaisen Banana Boat -merkkisen suihkeen suojakertoimet. Tuotteissa oli mukana kirkkaita ja nopeasti kuivavia suihkeita sekä lapsille ja urheiluun suunnattuja aurinkosuihkeita. Jokaisen tuotteen suojakertoimeksi Banana Boat oli antanut 50+. Laboratorion mukaan rasvojen testituloksissa suojakertoimen olisi siis tämän mukaan pitänyt olla noin 60-suojakerroin, että rasvaa voidaan myydä 50+ -suojakertoimella kuluttajille.

Testeissä selvisi, että tuotteiden oikeat suojakertoimet olivat paljon heikommat. Parhaiten testissä menestyi lapsille suunnattu Kids Clear Sunscreen Spray SPF 50+, mutta siinäkin oikea suojakerroin laboratorion mukaan oli vain 20,2. Huonoiten testissä menestyi SunComfort Clear Sunscreen Spray SPF 50+, jonka oikea suojakerroin oli vain 10,7.

Banana Boat on News.com.au-sivuston mukaan kuitenkin edelleen väittänyt, että heidän tuotteensa ovat kunnossa ja kyse on pelkästään siitä, että asiakkaat eivät ole levittäneet tuotetta oikein. Bannister Law -yritys kuitenkin suunnittelee tällä hetkellä ryhmäkanteen nostamista yritystä vastaan, koska laboratoriotutkimukset ja ihmisten käyttökokemukset kertovat muuta.