Kunto-ohjaaja menetti motivaationsa – voi tapahtua myös parhaille

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australialainen fitness-tähti ja kunto-ohjaaja Kayla Itsines on nostanut suosiotaan viime vuosien aikana sosiaalisessa mediassa. Nainen on suunnitellut useita kunto-ohjelmia seuraajilleen, joita on tällä hetkellä jo yli kahdeksan miljoonaa. Itsines toimii inspiraationa monille, mutta myöntää, että on kuitenkin kadottanut itsekin välillä motivaation kuntoilua kohtaan.

Terveellisen elämäntapamuutoksen tekevät ja treenaamisen aloittavat ihmiset kokevat usein tilanteita, joissa motivaatio yllättäen loppuu pienen treenitauon jälkeen. Treenitauko voi johtua matkustamisesta tai sairastelusta, ja se usein vaikeuttaa rutiineihin palaamista. Itsines kuitenkin muistuttaa seuraajiaan, että myös ammattilaiset kokevat tällaisia kuoppia, joissa heitä ei huvitakaan treenata.

Kayla Itsines julkaisi itsestään Instagramissa kuvan, jossa näkyy kehitys, joka hänessä on tapahtunut muutaman kuukauden ajalta. Naisen lemmikki menehtyi alkuvuonna, mikä aiheutti motivaation katoamisen. Naista ei enää huvittanutkaan treenata niin paljon kuin aiemmin, koska hän suri rakasta lemmikkiään. Muutaman kuukauden mittainen tauko treeniaikataulusta alkoi näkymään naisen vartalossa nopeasti.

Lopulta Itsines päätti, että hän ei voi olla pitämättä itsestään huolta. Hän aloitti oman kolme kuukautta kestävän Bikini Body Guide Stronger -ohjelmansa halutessaan näyttää itselleen, että hän pystyy suorittamaan tekemänsä kunto-ohjelman itsekin. Nyt nainen on jälleen huippukunnossa ja haluaa muistuttaa kaikkia siitä, että pieni tauko kuntoilusta ei haittaa kunhan nostaa itsensä sen jälkeen takaisin terveellisten rutiinien pariin.

I post so many stories of the girls who use my program, and people often ask me for a transformation photo of myself!! To be completely honest I don't have a transformatino story or photo but instead I have posted above a progress photo showing change in my own body over the last few months. I guess I’ll give you the background to this. As some of you know, at the start of this year I lost one of my dogs. Now to some of you this may not seem like a big thing, but I was honestly so upset I didn’t really know how to deal with this. For a short time I stopped exercising regularly and just kept up my walking and a session where possible. I still ate well but I had minimal motivation to do anything else because I was too sad about what had just happened. I released #bbgstronger in May, and one day I was sitting at home one day and thought looking back at the year so far, I’m not going to do this to myself. So I started my new #bbgstronger program to prove to myself that I could keep going. I did 12 weeks and missed almost none of my workouts. I got stronger in every way possible and I know little TJ would be proud of me. So here’s some of my own personal progress and a bit of my own story this year. ❤️ There’s nothing wrong with how i looked before, but mentally I was in a bad place as a result of some sadness in my life. I’m stronger on the inside which made me stronger on the outside. Oh! and i weigh 2 kgs more now by the way. Girls, this is a good reminder that we are all human, we all have ups and downs. But as you all know it is how we get up once we are down that truly shows our character. How you think and feel has such a huge impact on your life and sometimes it only takes one step in the right direction to change everything. www.kaylaitsines.com/app

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines) on