Itsenäisyyspäivä lähestyy – Jenni Haukion juhlapuku puhuttaa jo etukäteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen satavuotisjuhlavuosi huipentuu pian presidentinlinnassa järjestettävään itsenäisyyspäivän vastaanottoon, jonka pukuloistoa seuraa jälleen perinteiseen tapaan televisioiden ääressä yli kaksi miljoona katsojaa.

Eräs illan etukäteen puhutuimmista asuista tullaan näkemään tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion yllä. Presidentin kanslia tiedotti perjantaina, että Haukion puvun tekee Aalto-yliopiston muotoilun laitoksella opiskeleva suunnittelija Heidi Karjalainen.

– Nuorissa, lahjakkaissa tekijöissä on Suomen tulevaisuus. Halusin valinnallani sekä kunnioittaa Aalto-yliopistossa tehtävää muotoilualan korkeatasoista, omaleimaista ja kansainvälisesti kilpailukykyistä opetus- ja tutkimustyötä että antaa nuorelle suunnittelijalle mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja luovuuttaan, Jenni Haukio perusteli valintaansa.

Veikkaukset raskaana olevan Haukion asusta ja asun väristä käyvät parhaillaan niin kuumana, että esimerkiksi eräs vedonlyöntiyhtiö on ottanut juhla-asun päävärin valikoimiinsa. Todennäköisimmäksi väriksi yhtiö veikkaa ymmärrettävästi sinistä. Seuraavaksi todennäköisimpinä pidetään fuksiaa ja vaaleansinistä. Veikattavana on myös presidentti Sauli Niinistön solmukkeen väri.

Eilen lauantaina presidenttipari osallistui Suomi 100 -juhlatilaisuuteen Oulussa, jossa Haukio yllätti pukeutumalla Jääsken naisen kansallispukuun. Hän oli saanut 1800-luvun karjalaista perinnettä edustavan puvun lahjaksi edellispäivänä Mäntyniemessä Suomen Kansallispukujen Ystävät -yhdistykseltä.