Sinkkuna oleminen on miehille vaikeampaa – tutkimus paljasti syyn

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuten laulussa lauletaan, sitähän se kaikki on. Rakkautta, rakkautta vain. Nyky-yhteiskunnassa on kuitenkin suuri joukko sinkkuja, jotka ovat erittäin tyytyväisiä vapauteensa ja itsemäärämisoikeuteensa. He tyydyttävät läheisyyden kaipuun muun kuin parisuhteen avulla.

Brittiläinen tutkimusfirma Mintel on kartoittanut naisten ja miesten eroja parisuhteisiin ja yksinä olemiseen liittyen.

Tutkimuksen mukaan naiset viihtyvät miehiä paremmin itsekseen. Noin 61 prosenttia naisista sanoi olevansa tyytyväisiä sinkkuna ollessaan, kun miehistä sanoi samaa vain 49 prosenttia. Miehet haluaisivat saada kumppanin vierelleen.

Tutkimuksen mukaan 75 prosenttia naisista ei ole etsinyt aktiivisesti rakkautta kuluneen vuoden aikana. 65 prosenttia miehistä sanoi samaa. Mintelin analyytikko Jack Duckettin mukaan syy voi olla tukiverkostoissa. Miehet harvoin avautuvat muille, eivätkä he pääse käsittelemään yksin olemisen tai vaikkapa eron tuntemuksia yhtä paljon kuin naiset, jotka pystyvät keskustelemaan myös rakkauselämästään avoimesti ystäviensä ja sukulaistensa kanssa.

Miehet kaipaat toisin sanoen naista kuuntelemaan heidän ajatuksiaan, koska parisuhteessa he uskaltavat yleensä avautua hieman pintaa syvemmältä. Ihmiset keskittyvät usein elämässään muihin asioihin rakkauden sijaan, kuten koulutukseen, uraan ja taloudelliseen tilanteeseen.