BBC listasi: 10 asiaa, jotka Suomi on antanut meille!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen satavuotisjuhla on saanut viime aikoina monet kansainväliset mediat kiinnittämään huomiota Suomeen. Nyt Britannian yleisradioyhtiö BBC on listannut kymmenen asiaa, jotka Suomi on antanut briteille vuosien varrella. Listan asiat ovat suomalaisille hyvin tuttuja.

Ensimmäisenä BBC Radio 4 -kanavan julkaisemalla listalla ovat Tove Janssonin vuonna 1945 luomat maailmankuulut Muumi-satuhahmot. Artikkelissa muistetaan mainita myös Tampereelle taannoin avattu Muumi-museo.

Toisena listalla on sauna ja kolmantena Nokian matkapuhelimet. Viiden joukkoon ovat lisäksi mahtuneet itseoikeutetusti myös suomalainen sisu ja Polarin sykemittarit. Sisun kuvaillaan mahdollistavan elämisen maassa, jossa on talvisin jopa 50 astetta pakkasta.

Eero Aarnion suunnittelema Pallotuoli.

Kymmenen joukkoon on nostettu edellä mainittujen lisäksi myös Angry Birds -peli ja sen oheistuotteet, Sibeliuksen Finlandia, Eero Aarnion vuonna 1968 suunnittelema design-klassikko Pallotuoli. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, BBC muistaa kertoa miljoonille lukijoilleen Suomen olevan Joulupukin kotimaa. Tämä siitä huolimatta, että joissain maissa asiasta on yhä edelleen harhaluuloja.