Die Hard valittu kaikkien aikojen jouluelokuvaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme syyskuussa, että näyttelijäveteraani Bruce Willis tekee paluun John McClanen rooliinsa tulevassa Die Hard -elokuvassa. Nyt elokuvasarja on nostettu odottamattomalla tavalla jalustalle, sillä se on valittu kaikkien aikojen parhaaksi jouluelokuvaksi.

Vielä viime viikolla sosiaalisessa mediassa kiisteltiin siitä onko Die Hard lainkaan jouluelokuva, mutta nyt kiistaan on tullut yllättävä ratkaisu Empire-elokuvalehden lukijoiden äänestyksessä. Vuonna 1988 ensi-iltansa saanut John McTiernanin ohjaama toimintaelokuva nimittäin valittiin molemmissa maailman 30 parhaan jouluelokuvan listan ykköseksi.

Suomalaisillekin tutussa elokuvassa terroristit valtaavat Nakatomi Plazan pilvenpiirtäjän kesken joulujuhlien ja pitävät siellä ihmisiä panttivankeina. He eivät kuitenkaan tiedä mihin heitä vastassa oleva poliisi John McClane kykenisi.

Kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi jouluelokuvaksi Empiren lukijat äänestivät Frank Capran ohjaaman vuonna 1946 ensi-iltansa saaneen Ihmeellinen on elämä -klassikon. Kolmantena oli vuonna 1984 ensi-iltansa saanut Gremlins. Viiden joukkoon mahtuivat myös vuonna 1992 ensi-iltansa saanut Muppettien joulu ja vuonna 1983 ensi-iltansa saanut Vaihtokaupat.