Harmajan majakka sai upean Suomi 100 -valaistuksen – keskellä merta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Satavuotiasta Suomea ja keskiviikon itsenäisyyspäivää juhlistetaan parhaillaan kymmenissä tunnetuissa kohteissa myös valaisemalla niitä Suomen väreihin. Eräs kohteista on merellä Helsingin edustalla sijaitseva Harmajan majakka.

Majakka on nyt saanut viikon ajaksi juhlakuosin, kun sen kivijalka on valaistu Suomi 100 -teemaisesti 11. joulukuuta saakka. Finnpilot haluaa Harmajan valoteoksella kunnioittaa juhlapäivää ja kertoa merenkulkijoiden arvokkaasta työstä 100-vuotiaan Suomen historiassa.

– Harmajan luotsiasema on ensimmäinen asutus, jonka laivat ohittavat matkallaan Kustaanmiekan salmen kautta Helsinkiin. Tämä antaa meille hienon mahdollisuuden tervehtiä 100-vuotiaaseen Suomeen saapumassa olevia laivoja, Finnpilotin kuljetusjohtaja Aki Marjasvaara kertoo.

– Olemme olleet monessa mukana, mutta tällaista valaistusta emme mekään ole koskaan vielä ole toteuttaneet, valoteoksen toteutuksesta vastaavan Revoltti Experiencen luova johtaja Mika Haikonen kertoi.

3,6 kilometriä Suomenlinnan eteläpuolella sijaitsevan majakan ohi kulkee päivittäin runsaasti esimerkiksi matkustaja-aluksia, joten keskellä merta loistava majakka on nyt upea näky. Valaistus näkyy Helsingistä lähdettäessä ja sinne tultaessa.