Saitko jo Suomi 100 -onnitteluviestin puhelimeesi? Tästä on kyse

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet suomalaiset ovat tänään saaneet Suomi 100 -onnnitteluviestin tuntemattomasta numerosta. Viestin lähettäjäksi on merkitty Suomi 100, ja monet ovat ihmetelleet outoja viestejä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Kyseessä on virallinen onnitteluviesti, jonka valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio on lähettänyt suomalaisille itsenäisyyspäivän kunniaksi. Yhteensä viestejä lähtee peräti seitsemän miljoonaa kappaletta

Onnitteluviestien lähettämisen käytännön toteutuksesta vastaavat operaattorit DNA Oyj, Elisa Oyj, Telia Finland Oyj ja Ålands Telefonandelslag. Viestit lähetetään eri aikoina, ettei verkko ruuhkautuisi. Viestien lähettäminen alkoi kello 10.00 ja viestit on määrä saada lähetettyä ennen kello 18.00.

Tekstiviesti keksittiin aikoinaan juuri Suomessa, joten virallinen onnittelu juuri tekstiviestillä on osuva valinta.