Kohupoliitikko ikävöi orjuuden aikaa: ”Silloin Amerikka oli mahtava valtio!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen kongressiin Alamaban senaattoriksi pyrkivä republikaaniehdokas Roy Moore on herättänyt runsaasti mielipiteitä kampanjointinsa aikana. Nyt mies on sanonut, että Yhdysvallat on ollut viimeksi mahtava silloin, kun perheet pitivät toisistaan huolta – vaikkakin maassa harjoitettiin samaan aikaan orjuutta.

Alabaman republikaanipuolueen senaattoriehdokasta on syytetty viime aikoina kolmekymppisen naisen ja alaikäisen lapsen seksuaalisesta häirinnästä. Runsaasti inhoreaktioita herättävä Roy Moore on noussut jälleen ikäviin otsikoihin, koska mies on sanonut Amerikan olleen mahtivaltio viimeksi orjuuden aikakautena, Los Angeles Times uutisoi.

Silloin perheet olivat hänen mielestään yhtenäisiä ja vahvoja ja ihmiset auttoivat toisiaan. Lisäksi mies on luokitellut Yhdysvaltojen alkuperäiskansat yksinkertaisesti värikoodeilla keltaisiin ja punaisiin, Newsweek uutisoi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kannattama ehdokas Roy Moore saisi ennakkotietojen mukaan noin 44 prosenttia Alabaman osavaltion äänistä. Häntä edellä on demokraatti Doug Jones. Äänestys järjestetään 12. joulukuuta. Kerroimme taannoin Roy Mooren ottaneen aseen esiin kesken kampanjapuheen, koska halusi osoittaa kannattavansa Yhdysvaltain perustuslain toista lisäystä, joka takaa oikeuden omistaa ja kantaa ampuma-asetta.