Näin säilytät avio-onnen lapsiperheessä – yksinkertaiset vinkit

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vanhan sanonnan mukaan onnelliset vanhemmat kasvattavat onnellisia lapsia. Etenkin pienten lasten vanhemmat joutuvat usein venymään jaksamisensa kanssa äärirajoille, mikä voi vaikuttaa myös parisuhteeseen ikävästi. Monet pariskunnat ovat selvinneet vauva- ja taaperovuosista yksinkertaisesti päättämällä pysyä perheenä.

Rakkaus ei välttämättä katoa ruuhkavuosien aikana minnekään, se saattaa tosin muuttaa muotoaan lasten saamisen jälkeen. Jotta pystyisi valitsemaan oman puolisonsa päivittäin rinnalleen ilman, että suhteen tulevaisuutta tarvitsisi kyseenalaistaa, kannattaa muistaa muutama yksinkertainen vinkki. Molempien osapuolten on joustettava ja osattava ottaa vastuuta tarvittaessa.

Molempien vanhempien on tehtävä kodin askareita tasapuolisesti jaksamisensa mukaan. Äidit ja isät voivat vaihdella hommiaan, mikäli ne alkavat kypsyttää liikaa. Pariskunnan on pystyttävä viettämään aikaa myös yhdessä säännöllisten treffi-iltojen avulla. Lisäksi koko perhe voi kokeilla uusia harrastuksia yhdessä, jotta yhteenkuuluvuuden tunne lisääntyy.

Vanhemmilla on lapsista huolimatta oikeus myös kahdenkeskisiin lomiin. Lapset voi viedä isovanhemmille, kummeille, sukulaisille tai ystäväperheisiin viikonlopun ajaksi, jotta pariskunta pääsee yhdessä ottamaan irtiottoa miniloman merkeissä. Riidat ovat väistämättömiä joskus parisuhteen aikana, mutta tällöin on ensisijaisen tärkeää kuunnella toista osapuolta ja sitä mitä hän sanoo.

Seksi. Seksi. Seksi. Ja vielä kerran seksi. Vanhempien kannattaa harrastaa seksiä, jotta he jaksaisivat paremmin ja olisivat rakastavaisemmalla mielellä. Pariskuntien kannattaa myös opetella tapa, jossa he halaavat aina nähdessään ja suutelevat lähtiessään. Kumppanusten kannattaa mennä iltaisin samaan aikaan sänkyyn, jotta he voivat vaihtaa viimeisimmät kuulumiset lähekkäin ennen nukahtamista.

Yhteistä aikaa on järkevää haalia jokaisessa mahdollisessa välissä. Olipa kyse lounastauon aikana suoritetusta näkemisestä tai kahvista lasten harrastusten aikana. Äitien olisi osattava jakaa vastuuta miehille lastenhoidon, ruoanlaittamisen tai vaikkapa päivävaatteiden pukemisen suhteen.

Kiitos-sana on yksi parisuhteen tärkeimmistä fraaseista. Sanan avulla voi huomioida kumppanin näkemän vaivan ja osoittaa hänelle kiitollisuutta sekä kunnioitusta. Aina kannattaa myös pyytää apua tarvittaessa, etenkin jos lasten tai kodin hoitaminen tuntuu liian suurelta taakalta.

Avioliittoon on joka tapauksessa yhtä tärkeää kiinnittää huomiota kuin lasten kasvattamiseen. Mikäli on väliaikaisesti unohtanut minkälaista elämä oli kumppanin kanssa kahdestaan ennen perheenlisäystä, voi muistoihin palata vaikkapa vanhoja valokuvia katsellen. Lapset kasvavat, mutta aitoa rakkautta voi olla hankala löytää uudestaan. Suhteen onnellisuus piilee pienissä asioissa ja toisen huomioimisessa – olipa kyse sitten kahvin keittämisestä, selän hieromisesta tai pienen yllätyksen ostamisesta.

Lähde: PureWow