Joulukuusessa vakava turvallisuusriski – helppo niksi ehkäisee vaaraa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulukuusen säännöllinen kastelu vähentää sen neulasten karisemisesta aiheutuvaa roskaa, mutta se voi myös pelastaa henkiä. Liian kuivassa kuusessa saattaa nimittäin piillä vakava tulipaloriski.

Mikäli kuiva kuusi joutuu kosketuksiin tulen kanssa, saattaa se roihahtaa kokonaan liekkeihin hetkessä. Yhdysvaltojen standardi- ja teknologia-insituutin tuoreella videolla paljastetaan, kuinka dramaattisesti syttymisnopeus eroaa kasteltuun kuuseen verrattuna.

Kuiva kuusi on kokonaan liekeissä vain noin kymmenen sekunnin aikana. Puu on palanut loppuun ja palo on levinnyt ympäröiviin huonekaluihin alle minuutin aikana. Hyvin kastellun kuusen tapauksessa sen oksaa polttava liekki ei ole sen sijaan juurikaan ehtinyt leviämään samassa ajassa.