Robotti kantoi olympiasoihtua – teki seinään reiän ja ojensi seuraavalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olympiatuli sytytetään perinteisesti Kreikan Olympiassa, josta se kuljetetaan useiden ihmisten toimesta varsinaiselle tapahtumapaikalle. Ensi vuonna Etelä-Koreassa järjestettävien talviolympialaisten tulta oli kuitenkin kantamassa myös robotti.

Korean teknologia-instituution HUBO-robotti vastaanotti professori Dennis Hongilta Etelä-Korean Daejonissa. Tämän jälkeen robotti kulki soihdun kanssa noin 150 metrin matkan, kunnes se saapui puisen seinän luokse.

Seinän luona robotti käytti kädessään olevaa leikkuria tehdäkseen siihen reiän. HUBO ojensi soihdun reiän läpi toisella puolella olleelle luojalleen, professori Oh Jun-holle.

Jun-ho puolestaan toimitti soihdun 14-vuotiaalle tytölle, joka ohjasi KAIST-yliopiston FX-2 -robottipukua. New York Post -lehden mukaan FX-2 on lähes kaksi ja puoli metriä korkea, ja se painaa 270 kiloa.