Philip Seymor Hoffmanin leski paljastaa: ”Syöksy alkoi yhdestä drinkistä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Philip Seymour Hoffman löydettiin vuoden 2014 helmikuussa kotoaan kuolleena – heroiinia sisältänyt huumeruisku yhä kädessään. Nyt Hoffmanin pitkäaikainen elämänkumppani Mimi O’Donnell on paljastanut, kuinka supertähti ajautui uudestaan kovan luokan narkkariksi.

Vogue-lehdelle muistelmansa paljastanut Mimi O’Donnell kertoo, että Philip Seymor Hoffman kertoi avoimesti päihdekokeiluistaan hänelle jo suhteen alkuvaiheessa. Näyttelijä tunnusti kokeilleensa heroiinia ensimmäisen kerran parikymppisenä ja joutuneensa vieroitushoitoon ollessaan vasta 22-vuotias. Selviytymisen jälkeen Hoffmann keskitti kaiken energiansa näyttelemiseen ja ohjaamiseen.

Philip Seymour Hoffman oli 20 vuotta kuivilla. Kun miehestä tuli kuuluisampi kuin koskaan aiemmin, alkoi vanha addiktio kolkutella takaraivossa. Yllättäen Hoffman oli kertonut Mimi O’Donnellille, että hän haluaisi nauttia yhden drinkin pitkästä aikaa. Tämä drinkki muuttui pian reseptilääkkeiden napostelemiseen ja lopulta heroiinin suonensisäiseen käyttämiseen. Mimi O’Donnell joutui pyytämään muuttunutta miestä lähtemään heidän kodistaan, jossa asui myös kolme heidän yhteistä lastaan.

Hoffman eristi itsensä ulkomaailmasta. Hän kuitenkin näytteli Nälkäpeli-elokuvan kuvauksissa sovitusti ja lupasi, että hakeutuisi hoitoon filmatisoinnin jälkeen. Mies lupasi tämän tammikuussa 2014. Hänet löydettiin kuolleena New Yorkissa sijaitsevasta asunnosta 2. päivä helmikuuta 2014. Miehen ympäriltä löydettiin yhteensä 50 pussia heroiinia ja huumeruisku törötti kuolleen Hoffmanin käsivarressa.