Kannabisviini lanseerattiin – ei sisällä lainkaan alkoholia

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kannabiksen viihdekäyttö tulee olemaan sallittua Kalifornian asukkaille 1. tammikuuta 2018 alkaen. Samalla markkinoille tulee tuote, jonka ansiosta päihteen voi nauttia viinin muodosa.

Rebel Coast Winery -viinitila lanseeraa kannabista sisältävän Sauvignon Blanc -valkoviinin. Viinissä ei ole alkoholia, vaan päihdyttävä vaikutus on pelkästään kannabiksen ansiota.

Viini valmistetaan perinteiseen tapaan, mutta käymisen päätteeksi juomasta poistetaan alkoholi. Tilalle lisätään THC:nä tunnettua tetrahydrokannabinolia, joka on kannabiksen päihdyttävä ainesosa. Juomaan lisätään myös tuoksuöljyjä lisäämään sen aromia.

Jokainen pullollinen Rebel Coast Wineryn kannabisvalkoviiniä sisältää 16 milligrammaa THC:tä. Tämä tarkoittaa noin neljää milligrammaa lasillista kohti.

– Tarkoituksenamme ei ole tappaa ketään muutaman lasillisen jälkeen. Päämääränä on hihittely ja vaatteiden riisuminen jonkun kanssa, Rebel Coast Wineryn tiedotteessa kerrotaan.

– Haluamme luoda samanlaisen kokemuksen kuin tavanomaisen viinin tapauksessa. Muutama lasillinen saa useimmat ihmiset hyvälle tuulelle, tiedotte jatkuu.