Snapchatissä voi nyt tehdä omia linssejä – ilmainen työkalu julkaistu

Digi · Tim Isokivi

Snapchat-käyttäjille tarjoutuu nyt mahdollisuus luoda omia lisättyyn todellisuuteen perustuvia linssejä. Yhtiön julkaiseman ilmaisen sovelluksen avulla kuuluisan tanssivan hotdogin kaltaisia kolmiulotteisia linssejä voi luoda kotikoneellaan.

Mac ja Windows -koneille julkaistun Lens Studion käyttö saattaa vaatia hieman opettelua, mikäli 3D-mallinnuksesta ja ohjelmoimisesta ei ole aikaisempaa kokemusta. Sovelluksen luvataan kuitenkin tarjoavan kokemattomillekin käyttäjille apua omien linssien luomiseen. Omia luomuksiaan voi jakaa viivakoodeja muistuttavien Snapcode-kuvien avulla. Kun Snapcode skannataan älypuhelimella, saa linssin käyttöönsä 24 tunniksi.

Snapchat on ollut Gizmodo-sivuston mukaan viime aikoina vaikeuksissa. Yhtiön osakekurssi on ollut laskussa, ja hitiksi uskotut Spectacles-lasit osoittautuivat valtavaksi flopiksi. Snapchatin tavoitteena on todennäköisesti kasvattaa jälleen suosiotaan tarjoamalla käyttäjille enemmän mahdollisuuksia luoda omaa sisältöään palveluun.