Google paljasti vuoden suosituimmat haut – kertoo surullista tarinaa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Google julkaisee vuosittain hauskan YouTube-videon, jossa kerrotaan millaisista asioista ihmiset ovat etsineet kuluneen vuoden aikana tietoa Google-haun avulla. Yleensä videot ovat olleet melko hupaisia, mutta tänä vuonna ne kertovat hieman toisenlaisen tarinan maailman tilasta.

Aiemmin suosittujen Google-hakujen joukossa on nähty paljon surkuhupaisia kysymyksiä, jotka ovat koskeneet esimerkiksi sairauksia tai julkkiksia. Tänä vuonna suurimmat haut koskevat lähinnä luonnonkatastrofeja, myrskyjen syntymistä ja ihmisten auttamista.

Ihmiset ovat olleet tänä vuonna kiinnostuneita muun muassa siitä, miten metsäpalot ja hurrikaanit syntyvät, miten tulvan uhreja voidaan auttaa, paljonko muurin rakentaminen maksaa ja miten pitkälle Pohjois-Korean ohjukset voivat lentää. Monet suosituimmista hauista ovat alkaneet sanoilla: ”how to help”, ihmisten etsiessä tietoa siitä miten he voivat auttaa esimerkiksi Puerto Ricossa asuvia ihmisiä ja pakolaisia.