Kauppiaanrouvalta oma olutmerkki: ”Huumoriveikko pani minulle tumman oluen”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomen alkoholikulttuuri otti juuri merkittävän askeleen eteenpäin, kun eduskunta päätti sallia A-oluiden ja aidon lonkeron myymisen ruokakaupoissa. Suomen suosituin kyläkauppias Sampo Kaulanen perheineen seuraa aikaansa, ja nyt markkinoille on tulossa Michele-vaimon nimissä tehtävä tumma Kauppiaanrouvan Stout -olut.

Kauppiaanrouva Stout

– Idean isäntä on tietysti Kaulanen itse. Huumoriveikko pani minulle tumman oluen. Jopa minun ”kuvani” on sopivasti persevä ja reitevä, ja tissitkin sain, Michele Murphy-Kaulanen kertoi Staralle.

Uutuustuotteen valmistaa palkittu Akaassa sijaitseva panimo Hopping Brewsters, joka on jo toimittanut Jounin Kaupan hyllyille myyntiin ensimmäisen erän uutta erikoisolutta. Kauppiaspariskunta aikoo jatkossa lisätä omaa alkoholituotteiden tarjontaansa.

– Sopii hyvin rouvan imagoon, että hänen nimissään tehdään nimenomaan tumma olut. Nyt kun alkoholilaki vapautuu, niin alamme varmasti virittelemään Kauppiaan Lonkeroa ja Kauppiaan Vaaleaa sun muuta. Haluaisimme laajentaa Jounin Kaupassa pienpanimojen valikoimaa, sillä uskon sen puolen olevan kasvussa, Sampo Kaulanen kertoi Staralle.