Uusi härski huijaus leviää maksukorttipäätteillä – kertasaalis jopa 20 000 euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huijarit pyrkivät tunnetusti saamaan yrityksiltä rahaa itselleen mitä moninaisimmin keinoin, joten tarkkaavaisuus on paikallaan. Nyt Suomen Yrittäjät varoittaa yrittäjiä uudenlaisesta poikkeuksellisen härskistä huijauksesta, jossa käytetään apuna yrityksen omaa maksukorttipäätettä.

Rikolliset pyrkivät saamaan maksukorttipäätteen itselleen hetkeksi henkilökunnan valvomatta, jotta he voisivat käyttää laitteiden vähemmän tunnettuja ominaisuuksia hyväkseen. Monissa korttipäätteissä on nimittäin mahdollista tehdä niin sanottu hyvitys, joka on tarkoitettu vain henkilökunnan ominaisuudeksi. Asiansa osaava rikollinen saa tehtyä hyvityksiä hyvinkin nopeasti eri korteilla.

Helsingin Uutiset kertoi äskettäin tapauksesta, jossa pariskunta yritti varastaa hyvinkääläisestä autogrillistä korttipäätteen avulla peräti 20.000 euroa. Henkilökunnan epäilykset heräsivät, kun pariskunta otti korttipäätteen hetkeksi mukaan autoonsa. Nopean reagoinnin ansiosta hyvitykset saatiin peruttua. Yritysten tulee pidättäytyä antamasta maksupäätteitä valvomatta asiakkaiden käsiin.