Maailman suurin ilotulitusraketti räjäytettiin – 997-kiloinen pommi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa kaikki on suurempaa ja kimaltelevampaa. Myös uudenvuoden ilotulitteet, sillä tänä vuonna Al Marjanin saarella räjäytettiin kaikkien aikojen suurin raketti.

Kymmenen minuuttia kestänyt ilotulitus kulminoitui Grucci Fireworks -yhtiön luoman raketin laukaisuun. Ilotulitteen hylsy painoi yhteensä 997 kiloa ja sen halkaisija oli 1,4 metriä. Seitsemänmetrisestä mörssäristä ammuttu raketti räjähti 670 metrin korkeudessa.

Näky ikuistui sittemmin verkossa levinneiksi videoiksi. Paikalla olleet Guinness World Recordsin edustajat todistivat ilotulitusraketin hylsyn olleen suurin laatuaan. Aikaisempi ennätys kuului Japanissa vuonna 2014 ammutulle raketille, jonka hylsy painoi 546 kiloa.