H&M-hupparipojan äiti: ”Antakaa jo olla, ei ole niin iso juttu!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yritykset saavat nykyisin ennätyksellisen nopeasti lokaa niskaan somekohujen myötä. Tuorein esimerkki liittyy suositun vaatekauppaketju H&M:n mainokseen, joka on tuomittu rasistisena ympäri maailmaa. Nyt mainoksessa olleen pojan äiti on kommentoinut kohua Facebookissa.

Tukholmassa asuva nigerialaissyntyinen Terry Mango on kommentoinut Facebookissa, että ei ymmärrä koko rasismikohua. Hän oli itse ollut kuvauksissa mukana, eikä kokenut hupparin tekstiä rasistisena. Hän pyytää ihmisiä lopettamaan turhasta itkemisen, Daily Mail uutisoi.

Nainen kertoo poikansa esitelleen satoja asuja, ja kohun herättänyt huppari oli yksi muiden joukossa. Lapsen päällä ollutta hupparia pidettiin rasistisena, koska siinä luki: ”Viidakon viilein apina”. Apina on loukkaava nimitys tummaihoisesta, mutta mallipojan äiti ajatteli apinan tarkoittavan apinaa. Useat tummaihoiset julkkikset ovat ryhtyneet boikotoimaan H&M-kauppaketjua.

Publié par Terry Mango sur lundi 6 juin 2016