Älä tee näitä virheitä parisuhteessa – ajaa onnellisetkin parit erilleen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olipa liitto kuinka rakastavainen ja toisesta huolehtivainen tahansa, voi sekin ajautua nopeasti myrskyisään tilaan muutaman virheen saattelemana. Parisuhde on kuin kasvimaa, johon jatkuvasti viljellään uutta samalla, kun elinvoimaa verottavia rikkakasveja kitketään pois. Sitä pitää kastella ja lopulta myös sen antimista pääsee nauttimaan perustarpeita tyydyttävällä – tai jopa sangen herkullisella – tavalla.

Parisuhdeasiantuntijat ovat listanneet seitsemän virhettä, jotka ajavat onnellisetkin kumppanukset erilleen. Osa ihmisistä pelkää mukavuusalueeltaan poistumista ja tekevät ainoastaan niitä asioita, mitkä ovat heille itselleen edukkaita tai mukavia. Anteeksi, mutta eikö parisuhteessa ole aina kaksi ihmistä, joista molemmilla on oikeus mukavuudentunteeseen. Oma etu ei aina ole tärkein.

Osa miehistä ajattelee, että tunnepuolen asiat ovat naisten kotkotuksia. Totta, niin ovat suurimmaksi osaksi ja toisinaan jopa liian kanssa, mutta parisuhteessa olisi äärimmäisen tärkeää ilmaista tuntemuksiaan ja kertoa ajatuksistaan ääneen. Anna ja saa empatiaa, niin ruokit suhteen perustavanlaatuista lujuutta, YourTango muistuttaa.

On suorastaan naurettavaa pitää kumppania samanlaisena kuin itse on. Tämä osoittaa, että ei pysty ymmärtämään toisen henkilön omaa kykeneväisyyttä omiin haluihin ja ajatuksiin. Kumppanit voivat jakaa samat arvot ja unelmat, mutta ovat silti omanlaisiaan yksilöitä. Yksi suurimmista virheistä on se, että ei juhli tai lähde rakkaansa kanssa treffeille kuin vuosipäivänä. Jokainen kaipaa erityishuomiota ja yllätyksiä. Ihan jokainen.

Parisuhteessa lienee parasta se, että toinen ihminen muodostuu niin tutuksi ja turvalliseksi, että hänen kanssaan uskaltaa kokeilla mitä tahansa. Yksi virhe liittyy seksielämään, jos aikoo pitää sen tasapaksuna ja tylsänä. Se voi pidemmän päälle musertaa intohimon kumppanusten välillä. Kumppani ei ole oksennussäkki, johon voi purkaa kaiken pahan olon. Mikäli keskittyy aina pelkästään parisuhteen huonoihin puoliin, voi koko suhteelle sanoa heipat.