Nyt se tapahtui! Tässä autossa ei ole rattia ja polkimia – ajaa täysin itsenäisesti

Autot Digi Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailma on mullistunut viidessä vuodessa enemmän kuin 50 vuodessa sitä ennen. Mullistus käynnistyi, kun Tesla julkaisi ensimmäisen sähköautonsa, ja sen jälkeen maailman ensimmäisen automaattiohjatun henkilöauton. Niitä on nykyisin jo satoja myös Suomen teillä.

Nyt amerikkalainen autojätti General Motors on ottanut kehityksen seuraavan askeleen, sillä se esitteli juuri tulevan autonsa, jossa ei ole lainkaan rattia ja polkimia. Kyseessä on neljännen sukupolven Bolt EV, joka kykenee täysin itsenäiseen ajamiseen.

Vastaavia ratittomia ja polkimettomia konsepteja on esitelty aiemminkin, mutta Bolt EV eroaa niistä siten, että auto on määrä tuoda kuluttajamarkkinoille jo vuonna 2019. Teslan perustaja Elon Musk kertoi aiemmin, että sen autot kykenevät jo vuoden 2018 aikana ajamaan ilman kuljettajaa tuhansia kilometrien matkoja ja myös lataamaan itsensä matkalla.

Teslan rohkea lupaus on nyt saanut General Motorsin uutuudesta haastajan. Uusien Bolt EV -autojen prototyyppien kerrotaan valmistuneen jo viime kesänä yhtiön Michiganin tehtaalla. Protojen kerrotaan olleen yrityksen henkilökunnan testissä San Franciscon alueella. Autolle kerrotaan haluttu määränpää kännykkäsovelluksella, ja auto ajaa perille itsenäisesti.