Ravintoneuvojat paljastuvat – näin onnistut tulevan viikon ruokien suunnittelussa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruokien valmisteleminen tulevaa viikkoa varten säästää yleensä rahaa huomattavan määrän. Aterioiden suunnitteleminen ja osittainen keittäminen auttavat myös säilyttämään tietyn ruokavalion helpommin mikäli henkilö on dieetillä.

Women’s Health Magazine listasi nyt seitsemän parasta ruokien valmistelua koskevaa neuvoa, jotka ravintoneuvojat ovat antaneet.

1. Aloita keittiöstäEnnen ostoslistan laatimista kurkista keittiön komeroihin ja jääkaappiin ja mieti miten voisit hyödyntää tulevana viikkona aineksia, joita sinulla jo on. Näin saat pidettyä ostoslistan hieman lyhyempänä ja hyödynnettyä mahdollisimman paljon jo ostettuja aineksia.

2. Suunnittele tarkastiLaadi jokaiselle päivälle menu ja mieti välipaloista suurempiin aterioihin saakka mitä tulet syömään. Näin ostoslistasta tulee tarkempi ja kaikki ostettu tulee käyttöön.

3. Osta yksinkertaisia proteiinejaValmista kerralla iso annos kanaa, kalkkunaa, jauhelihaa tai esimerkiksi kananmunia, joita voit käyttää monissa aterioissa ja salaateissa pitkin viikkoa.

4. EsivalmistelePilko kasviksia ja juureksia jääkaappiin valmiiksi omiin purnukoihinsa. Näin kasviksia tulee käytettyä viikon aikana enemmän ja lisättyä eri aterioihin, kun ne ovat helposti saatavilla.

5. Vuoraa säilytysrasiatPilkottujen hedelmien ja kasvisten säilytysrasiat kannattaa vuorata talouspaperilla, joka imee ylimääräisen kosteuden tuoreista tuotteista ja pitää ne syömäkelpoisina pidempään.

6. Valmista paljon kerrallaKun teet illallista, valmista samalla niin paljon ruokaa, että sitä riittää monelle päivälle.

7. Täytä kuivamuonavarastotTuoreet ainekset ovat aina terveellisen ruokavalion edellytys, mutta kuivamuonakaappi kannattaa myös pitää hyvin täytettynä. Esimerkiksi kaurahiutaleita, pähkinöitä, tomaattikastikkeita, täysjyväpastaa ja riisiä on hyvä olla aina kaapissa yllättävää tarvetta varten.