H&M sulkee kaikki myymälänsä Etelä-Afrikassa – mainoskohu syynä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yritykset saavat nykyisin ennätyksellisen nopeasti lokaa niskaansa somekohujen myötä. Viime päivinä vaatekauppaketju H&M on ollut poikkeuksellisen rajun ryöpytyksen kohteena, koska sen mainoksen tulkittiin olevan rasistinen. Nyt kohu on noussut aivan uuteen kokoluokkaan.

H&M on nimittäin ilmoittanut sulkevansa tilapäisesti liikkeitään Etelä-Afrikassa, koska pikkupojan yllä ollut paitavalinta on nostattanut maassa äänekkäitä protesteja ja johtanut jopa organisoituun ilkivaltaan myymälöitä kohtaan. Mainoksen poistaminen ja yhtiön anteeksipyyntö eivät ole hillinneet kohua, joten liikkeiden sulkemisen on tarkoitus varmistaa henkilökunnan turvallisuus.

Syynä kohuun oli mainoskuva, jossa mustaihoisella pikkupojalla oli yllään vihreä paita, jossa oli teksti ”Viidakon coolein apina”. Kerroimme jo aiemmin kuinka räppäri Diddy tarjosi jo pojalle miljoonasopimusta malliurasta ja pojan äiti astui julkisuuteen ja totesi kohun paisuneen jo liian suureksi. Poptähti The Weeknd ilmoitti lopettavansa yhteistyön vaateyhtiön kanssa.