Lantioille kehiteltiin omat turvatyynyt – suojaa vammoilta kaatuessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa autoissa on nykyään turvatyynyt, mutta voisiko niiden tekniikkaa soveltaa myös muissa tilanteissa tapahtuviin onnettomuuksiin? Ranskalainen Helite-yhtiö uskoo niin. Heliten Hip’Air on käytännössä ilmatyyny lantioille.

Vyölaukkua muistuttava keksintö pitää sisällään sensorit, akun, turvatyynyn ja ilmapatruunan. Kun sensori tunnistaa käyttäjän kaatuvan, täyttyy tyyny nopeasti ilmalla.

CNET-sivuston mukaan Hip’Air kehiteltiin, kun yksi Heliten perustajista näki kuinka pahaa jälkeä lantiovamma sai aikaan hänen sukulaiselleen. Keksintö on sunnattu esimerkiksi laskettelijoille, motoristeille, ratsastajille ja riskialttiille vanhuksille.

600 euron hintainen Hip’Air tulee myyntiin Euroopassa tämän kevään aikana. Uudelleen käytettävää turvatyynyä myydään noin 600 euron hintalapulla varustettuna.