Lämpömittari hajosi pakkasessa Siperiassa – yli 60 astetta miinuksen puolella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pakkaset ovat viime vuorokausina hieman kiristyneet monin paikoin Suomea, mutta pahemminkin voisi olla. Venäjän Sahan tasavallassa sijaitsevassa kylässä on niin kylmä, että sen uusi lämpömittari on hajonnut. Kerroimme eilen somekuvista jopa 63 asteen pakkasista.

Oimjakonin kylään asennettiin viime vuonna uusi digitaalinen lämpömittari turistinähtävyydeksi. Siberian Times -lehden mukaan mittari kuitenkin hajosi taannoin lämpötilan laskettua -62 asteeseen.

Kylässä mitattiin vuonna 1933 alle -67 asteen lämpötila. Kyseessä on kylmin pysyvästi asutulla alueella virallisesti mitattu lämpötila. Oimjakonin äärimmäiset sääolosuhteet houkuttelevat paikalle myös matkailijoita. Kylässä on nähty muun muassa kiinalaisia turisteja, jotka harrastivat avantouintia hyytävässä alle -60 asteen kylmyydessä.

Предыдущее фото просто взорвало всё и вся😅 в прошлый раз такого не было, не думала, что так получится☺️ За день присоединилось человек 100, даже больше наверно😱 Наверно было бы неплохо представиться, ну как бы познакомиться что ли🙈 Хотя я это делать не особо то и умею, у меня даже шапки в профиле нет, а всё потому, что я не знаю что написать про себя🤷🏼‍♀️ •всем привет, я Настя🙋🏼 •Живу в Якутске •24 годика •работаю в свадебном салоне @fantazia_yakutsk #настявплатьях •иногда фоткаю котят #котосетнасти И как бы всё🤷🏼‍♀️ •Окончила универ и не работаю по профессии, ну это наверно вообще не новость в нашем мире правда? Есть кошка #kitnissgav и племянник #человек_по_имени_дима а ещё есть куча их фотографий🙈 Расскажите кому не лень, кто вы и от куда тут☺️ Ну и если что интересно спросите, отвечу❄️ P.s. Когда то летом писала немного фактов о себе, можете почитать тут👉🏻 #anastasiagav_

A post shared by Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav) on

#Russland #Oimjakon #ausflug #visum #organisation #begleitung

A post shared by Russland Visum Begleitung (@ginterrus) on