Näin suuri aurinkokunta olisi Suomen kartalla, jos maapallo olisi koripallon kokoinen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aurinkokunnan todellista kokoa on haastavaa hahmottaa Maapallon pinnalta käsin. Etäisyydet eivät aina ehkä tunnu niin järjettömän suurilta, kuin mitä ne todellisessa kosmisessa mittakaavassa ovatkaan.

Solar System Maps -sivusto on oiva työkalu laittaa asiat perspektiiviin. Sen avulla on mahdollista selvittää, kuinka suuri aurinkokunta olisi mikäli esimerkiksi Maapallo olisi vain koripallon kokoinen.

Palvelu käyttää hyödykseen Google Maps -karttapalvelua. Se luo kartalle verrannollisen version aurinkokunnan planeettojen radoista.

Mikäli Maapallo olisi koripallon kokoinen ja aurinko sijaitsisi Tampereen keskustassa, ylettäisi kääpiöplaneetta Pluton rata palvelun mukaan lähes Riihimäelle saakka. Maapallon lisäksi myös muiden aurinkokunnan taivaankappaleiden koon voi muuntaa kori- tai tennispallon kokoiseksi.