NASA: Ylisooniset lentokoneet matkustajakäyttöön

Matkailu · Terhi Piiroinen

Avaruuden ja ilmaisun asiantuntijat ovat sanoneet, että tulevaisuuden lentokoneet kuljettavat ihmisiä ennätysnopeasti maapallon eri kolkkiin. Ylisooniset lentokoneet voivat kulkea useita kertoja ääntä nopeammin. Ylisooninen tarkoittaa äänennopeuden ylittämistä lentoliikenteessä.

Huippunopeita lentokoneita tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa sekä matkustajaliikenteessä että katastrofialueilla. NASA:n mukaan on vain ajan kysymys, koska uudenlaiset lentokoneet otetaan yleisesti käyttöön, Futurism-lehti uutisoi.

Aiemminkin nopeimpia matkustusmuotoja ilmassa ovat olleet ylisooniset lentokoneet, joista tällä hetkellä ei kuitenkaan ole yhtään käytössä. Esimerkiksi Concorde-lentokoneita oli reittiliikenteessä vuodesta 1976 saakka. Kaupalliset lennot lopetettiin kuitenkin vuonna 2003 niiden heikon taloudellisen kannattavuuden takia.