Miehet rakastavat metsästämistä – myös ihmissuhteiden alkuvaiheessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Deittailukulttuurin ollessa vilkkaimmillaan, saattavat naiset huomata miesten hylkäävän heidät kerta toisensa jälkeen. Miehet saattavat aluksi esittää charmikasta herrasmiestä, mutta myöhemmin totuus heidän olemuksestaan iskee vasten kasvoja. Tai sitten he yksinkertaisesti lopettavat lupaavan suhteen alun ilmoittamatta eli ghostaavat naisen.

Liian innokkaat naiset karkoittavat usein miehet pois. Kaksilahkeiset eivät välttämättä halua kuulla naisen rakkauspitoisia tunnepurkauksia ensimmäisten deittailuviikkojen jälkeen. Enemmän miehiä kiehtoo nainen, jota ei saa omakseen sormia napsauttamalla. Toisin sanoen naisten kannattaa esittää vaikeasti tavoiteltavaa.

Roolileikki voi aluksi kuulostaa opiskeluaikaiselta draamalta, mutta siitä on aidosti hyötyä miesten tapailemisessa. Itsenäinen nainen on viehättävä ja seksikäs, eivätkä miehet voi vastustaa mestästämisen kiusausta. Kyse on alkukantaisista käyttäytymismalleista.

Sen sijaan, että että nainen vahtii miehen tekemisiä tai kirjautumisia sosiaalisessa mediassa, kannattaa neitokaisen elää kuin herraa ei olisi olemassakaan. Eli unohtaa koko jantteri ja viis välittää hänen tekemisistään. Mikäli mies on aidon oikeasti kiinnostunut naisesta, ottaa hän myöhemmin yhteyttä satavarmasti. Aivan varmasti.

Naisten kannattaa antaa jahtaamisen ilo miehille. Kun mies joutuu näkemään vaivaa heti suhteen alusta saakka, jatkuu vaivannäkö todennäköisesti myös myöhemmin. Kuka jaksaa miestä, joka ei pane tikkua ristiin naisensa eteen? Ei kukaan. Nainen ei saa osoittaa olevansa liian kiinnostunut, eikä välttämättä ota mieheen ensimmäisenä yhteyttä treffien jälkeen – saati suutele häntä. Mikäli mies ei ole valmis näkemään vaivaa naisen huomion saadakseen, on hän joko liian laiska tai itsekeskeinen parisuhteeseen, eikä hänellä todennäköisesti ole tarpeeksi mielenkiintoa.

Tuhannen ja yhden yön tarinat voisi kirjottaa uusiksi kertomalla tarinoita naisten epäonnisista rakkauskokemuksista. Naisten kannattaa olla nykyaikana skeptisiä jo pelkästään heidän mielenterveytensä ja fyysisen hyvinvointinsa vuoksi. Ihmiset valehtelevat ja esittävät jatkuvasti. Jo tapailun alkuvaiheessa on järkevää selvittää, onko mies oikeasti sitä mitä väittää. Yrittäjä saattaa paljastua tyttömäksi harrastelijaksi ja ”tositarkoituksella” seuraa etsivä haluaakin vain sänkyseuraa.

Naisten ei kannata koskaan paljastaa liikaa tietoja itsestään. Miehelle voi osoittaa alusta saakka, että naisella on myös oma elämä, eikä hän ole herran tavoitettavissa tekstiviesteillä tai puhelinsoitoilla vuorokauden ympäri. Yksi tärkeimmistä asioista parisuhteessa on toisen osapuolen huomioon ottaminen, omasta edusta luopuminen ja vaivannäkö. Mikäli mies suoritutuu näistä jo ennen suhteen alkamista, voi nainen pikkuhiljaa höllentää muurejaan ja päästää miestä lähemmäs. Eikä toisinpäin.

Lähde: YourTango