NASA vahvisti – tulipallo Michiganin taivaalla oli meteori: ”Vauhti 45 000 km/h”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen taivaalla on nähty viime aikoina kaksi näyttävää tulipalloa, jotka ovat osoittautuneet meteoreiksi. Eilen Yhdysvaltojen Michiganissa nähtiin poikkeuksellisen suurikokoinen tulipallo, jonka Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on nyt vahvistanut meteoriksi.

– Olemme laskeneet, että kyseessä oli poikkeuksellisen hitaasti kulkenut meteori. Sen vauhti oli vain noin 45.000 kilometriä tunnissa. Vauhti yhdistettynä meteorin kirkkauteen viittaa kiveen, jonka koko on saattanut olla jopa 90 senttiä. Meteori tunkeutui syvälle ilmakehään ennen hajoamistaan, NASA raportoi.

NASA teki arvionsa American Meteor Societyn verkkopalvelussa julkaistujen kuvien ja omien analyysiensä pohjalta. Valoilmiö päättyi kovaääniseen pamaukseen, kun meteori räjähti ilmassa Detroitin suurkaupungin liepeillä. Todennäköisesti meteorin palasia putosi maahan saakka, sillä tutkat rekisteröivät ilmassa putoavia palasia räjähdyksen jälkeen.

1.16.18 7:08pm — my dash cam video #meteor

A post shared by Clara Lambrechts (@clararose_12) on