Rullattava OLED-televisio esiteltiin – kiertyy kuin paperi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tekniikan kehittyessä elektroniset laitteet muuttuvat yhä kevyemmiksi ja ohuemmiksi. Paperin tavoin taiteltavien älypuhelinten ohella tekniikkaa ollaan hyödyntämässä myös televisioihin.

LG-yhtiö esitteli Las Vegasin kuluttajaelektroniikkaan keskittyvillä CES-messuilla rullattavaa televisiotaan. 65-tuumainen OLED-televisio on mahdollista kääriä kerälle alapuolella olevaan laatikkoon kuin se olisi paperia.

Rullattava televisio voi muuttaa kokoaan esimerkiksi katsottavan ohjelman kuvasuhteen mukaan. Näin ollen muun muassa 21:9 -kuvasuhteen elokuvia olisi mahdollista katsoa ilman ruudun ylä- ja alareunaan ilmestyviä mustia palkkeja.

Television ohuudesta ja rullattavuudesta huolimatta sen kuvanlaatu ei kärsi. OLED-näytön kirkkaus ja resoluutio on aivan yhtä hyvä, kuin LG:n perinteisemmissäkin televisioissa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska rullattavaa televisiota voi odotella kuluttajien saataville. Sen prototyyppiin on kuitenkin mahdollista tutustua CES-messuilla kuvattujen videoiden muodossa.