Sapioseksuaali kiihottuu älykkyydestä – ulkoinen olemus jää toissijaiseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijat ovat huomanneet, että osa ihmisistä kiihottuu toisen ihmisen älykkyydestä enemmän kuin miellyttävästä ulkonäöstä. Älykkyyden on aiemminkin huomattu olevan monien mielestä viehättävää ja kiinnostavaa, mutta sapioseksuaalin mielestä se on myös seksikästä.

Sapioseksuaaliksi kutsutaan ihmistä, joka kiihottuu toisen ihmisen älykkyydestä. Esileikkinä tällaiselle ihmiselle voi toimia esimerkiksi poliittinen keskustelu, joka antaa viitteitä toisen ihmisen älykkyydestä. Daily Mail -sivuston mukaan tutkimuksissa huomattiin, että yksi kymmenestä ihmisestä pitää älykkyyttä kaikista seksikkäimpänä piirteenä kumppanissa.

Suuri osa naisista on sapioseksuaaleja, mutta heitä löytyy runsaasti myös miehistä. Tutkimusten myötä saatiin selville, että miehet pitivät erityisen seksikkäinä ja haluttavina naisia, joiden älykkyysosamäärä oli noin 120. Tutkijat huomasivat kuitenkin älykkyydessä yhden erikoisen puolen. Mikäli henkilö oli erityisen älykäs ja hänen älykkyysosamääränsä oli yli 135, se muuttuikin häntä vastaan ja toimi epähaluttavana piirteenä.