3 syytä lihomiseen – näiden vuoksi painonpudotus on haastavaa

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuodenvaihteen jälkeen moni haluaa aloittaa terveellisemmän ruokavalion ja tehdä lupauksen elämäntapamuutoksesta. Aina muutokset eivät kuitenkaan johda heti haluttuun painonpudotukseen, mikä voi lannistaa monia heti projektin alkaessa.

Nyt ravintoneuvoja Kate Save kertoi Daily Mail -sivustolle yllättäviä syitä, joiden vuoksi paino ei välttämättä lähdekään putoamaan vaikka henkilö luulisi tehneensä siihen tähtääviä muutoksia.

1. Ravintola-annokset

Naiset tarvitsevat vähemmän energiaa päivän aikana ruoastaan kuin miehet, koska naisilla on yleensä kehossaan enemmän rasvaa ja vähemmän lihasta kuin miehillä. Ulkona syödessä sekä miehet että naiset saavat kuitenkin aina saman kokoiset annokset. Tämä kannattaa pitää mielessä ja arvioida eteen tuotu annoskoko ennen kuin ruokaa alkaa syömään.

2. Tunneside

Tutkimuksissa on huomattu, että etenkin naisilla on vahva tunneside ruokaan, minkä vuoksi ruokavalinnat ovat toisinaan huonoja. Naiset hakevat ruoasta lohtua ja osaavat perustella haluamansa epäterveellisenkin ruoan tarpeellisuuden itselleen, mikä on laihduttamisen kannalta huono asia.

3. Et ole tarpeeksi aktiivinen

Tunti kuntosalilla pitkän istumatyörupeeman jälkeen ei riitä, mikäli loppu päivä vietetään sohvalla makoillen. Myös illalla kannattaa olla aktiivinen ja käydä esimerkiksi pienellä kävelyllä, joka alkaa heti tehostamaan aineenvaihduntaa ja laittaa päivällisen hyötykäyttöön.